Scheidingsbemiddeling

Mediation bij echtscheiding

Als u gaat scheiden of uit elkaar gaat, komt er veel bij kijken. Naast alle emoties die u voelt, moeten er ook veel praktische en juridische zaken geregeld worden. Het is heel normaal dat in zo’n roerige periode de onderlinge communicatie moeizamer verloopt dan voorheen, terwijl er juist nu veel belangrijke afspraken gemaakt moeten worden waarbij helderheid onmisbaar is. Hoe wordt u het dan toch eens over de te maken afspraken en hoe structureert u de communicatie op zo’n manier dat de uitkomst positief is voor beide partijen?
Mediation bij (echt)scheidingen helpt u gestructureerd het proces te doorlopen. Wat moet er allemaal geregeld worden en waar maakt u afspraken over? Tijdens het mediationproces is er ruimte voor alle emoties die erbij komen en richten we ons ook op het verbeteren van de onderlinge communicatie.

Echtscheidingsconvenant en Ouderschapsplan tot in detail geregeld

Als uw familiemediator begeleid ik u bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant. Als u kinderen heeft, faciliteer ik ook het ouderschapsplan, waarin u alle afspraken omtrent de kinderen vastlegt. Als u niet getrouwd bent, worden de afspraken vastgelegd in een (vaststellings-) overeenkomst. De kracht van mediation is dat er verder wordt gekeken dan de standaard afspraken en dat er rekening wordt gehouden met wat voor u beiden belangrijk is.

Netwerk van partners voor gegarandeerd kwaliteit

Als scheidingsbemiddelaar staat kwaliteit bij mij voorop. Ik maak mij er hard voor dat de betrokkenen er samen uit weten te komen. Om te garanderen dat u op basis van de juiste kennis, goede en duurzame afspraken maakt, werk ik samen met meerdere professionals uit mijn netwerk zoals een familierechtadvocaat, een notaris, een financieel adviseur, een pensioenadviseur en een coach voor kinderen in echtscheidingssituaties.
Ook als u al een echtscheidingsconvenant of (vaststellings-) overeenkomst heeft, maar u beiden zich daar niet meer in kunnen vinden, is mediation zinvol om gemaakte afspraken nog eens te doorlopen en eventueel herzien.

Rachel Schulte
Tel.: +31 (0)6 - 410 003 26
info@rschultemediation.nl

K.v.K.: 68909853
BTW NR: NL002074647B71
NL61KNAB 0256 5464 44

Social Media
 

MFN Register mediator
NMV