Scheidingsbemiddeling

Mediation bij (echt) scheiding

Als jullie de knoop hebben doorgehakt willen jullie samen de scheiding regelen. Jullie zullen al snel merken dat er veel bij komt kijken. Naast het omgaan met de emoties, moeten er ook veel praktische en juridische zaken geregeld worden. Dit zijn vreemde tijden waar veel op jullie af komt. De communicatie loopt meestal bij stellen in scheiding niet goed en dat is heel begrijpelijk. Emoties, onzekerheid en onbegrip zijn daar vaak de oorzaak van. Ik help jullie als mediator bij scheiden met alles wat er op jullie af komt. Mediation bij (echt) scheidingen helpt om gestructureerd het proces te doorlopen. Tijdens het mediationproces is er ruimte voor alle emoties die erbij komen en richten we ons ook op het verbeteren van de onderlinge communicatie. Door het overzicht te bieden waar jullie je op moeten richten, komt er snel duidelijkheid. Dit komt de communicatie ten goede en dat draagt weer bij aan het vertrouwen in elkaar.

Ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant tot in detail geregeld

Ouderschapsplan

Als jullie familiemediator help ik jullie om samen als ouders de kinderen op een bij hun leeftijd passende wijze bij de scheiding te betrekken. Hoe vertel je de kinderen over de scheiding en nog belangrijker, wannéér vertellen jullie de kinderen over de scheiding. Een kindgesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk alleen als jullie kind(eren) en jullie als ouders daar prijs opstellen. Tijdens zo een gesprek kunnen de kinderen aangeven of ze vragen hebben en deze stellen. Of aangeven hoe zij zich voelen en waar zij behoefte aan hebben. Dit gesprek is heel informeel en hoeft niet lang te duren. Het gesprek kan ook tijdens een wandeling buiten zijn. Alles wat dan wordt besproken is vertrouwelijk en de kinderen bepalen zelf wat ik met hun ouders mag bespreken. Uniek in mijn begeleiding is dat ik 12 maanden na de scheiding ook een evaluatie met de kinderen aanbied. Dit kan ik als gecertificeerd mattenspelbegeleider al bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar door middel van het mattenspel. De afspraken over de kinderen komen apart in een ouderschapsplan.

Echtscheidingsconvenant

Ik begeleid jullie bij het maken van de afspraken en dit juridisch juist vast te leggen in het echtscheidingsconvenant. Het maken van de afspraken lukt het best als jullie goed op de hoogte zijn van elkaars wensen en belangen en uiteraard alle informatie en mogelijkheden. Denk aan jullie woning en hypotheek, alle verzekeringen, jullie opgebouwd vermogen, jullie inkomen en pensioen.

De kracht van mediation is dat er verder wordt gekeken dan de standaard afspraken en mogelijkheden en dat er rekening wordt gehouden met wat voor jullie beiden belangrijk is.

Een advocaat bij scheiden

Om een scheiding aan te vragen kunnen jullie direct terecht bij mij als mediator. Het is niet nodig om langs een advocaat te gaan om de scheiding te regelen. Omdat ik als mediator jullie samen wel mag informeren en begeleiden, maar niet slechts één van jullie mag adviseren, kan een advocaat worden geraadpleegd als er specifiek juridisch advies nodig is. Ook het indienen van het verzoek tot scheiden bij de rechtbank wordt voor jullie geregeld.

Netwerk van partners voor gegarandeerd kwaliteit

Als scheidingsbemiddelaar staat kwaliteit bij mij voorop. Ik maak mij er hard voor dat jullie er samen uit weten te komen. Om te garanderen dat jullie op basis van de juiste kennis, goede en duurzame afspraken maken, werk ik samen met meerdere professionals uit mijn netwerk. Denk hierbij aan een familierechtadvocaat, een notaris, een financieel-/hypotheekadviseur en een coach voor kinderen en ouders in echtscheidingssituaties.

Wisten jullie dat als jullie al een scheidingsprocedure via een advocaat zijn gestart, ik ook op de onderdelen waar jullie niet uit lijken te komen, kan helpen. Ook wanneer jullie na de scheiding moeite hebben met de afspraken in het echtscheidingsconvenant  is mediation zinvol om gemaakte afspraken nog eens door te lopen en eventueel aan te passen.

Rachel Schulte
Tel.: +31 (0)6 - 410 003 26
info@rschultemediation.nl

K.v.K.: 68909853
BTW NR: NL002074647B71
NL61KNAB 0256 5464 44

Social Media
 

MFN Register mediator
NMV
NMV