Eerst scheiden of eerst huis verkopen
Wat als jullie samen een koophuis hebben en uit elkaar gaan? Eerst scheiden of eerst jullie huis verkopen? Deze vraag komt vaker voor bij stellen die samen een koophuis hebben en uit elkaar gaan. Dit is een hele goede vraag, want de keuze van volgorde kan bepalend zijn voor jullie toekomst. Om te beginnen is het goed om te weten dat jullie hier zelf de vrijheid in hebben om deze keuze te maken. Het verstandigst is het, en nu met de huidige huizenmarkt helemaal, om eerst bij mij te komen. In het begin van het scheidingstraject beginnen we met het…

Wat als jullie samen een koophuis hebben en uit elkaar gaan?

Eerst scheiden of eerst jullie huis verkopen? Deze vraag komt vaker voor bij stellen die samen een koophuis hebben en uit elkaar gaan. Dit is een hele goede vraag, want de keuze van volgorde kan bepalend zijn voor jullie toekomst. Om te beginnen is het goed om te weten dat jullie hier zelf de vrijheid in hebben om deze keuze te maken.

Het verstandigst is het, en nu met de huidige huizenmarkt helemaal, om eerst bij mij te komen. In het begin van het scheidingstraject beginnen we met het in kaart brengen van jullie situatie, wensen en vragen. Vervolgens onderzoeken jullie samen met de hypotheekadviseur wat er mogelijk is met jullie hypotheek en woonwensen na de scheiding. Zo krijgen jullie al snel antwoord op jullie vraag: eerst scheiden of eerst het huis verkopen. Als duidelijk is wat er allemaal wel of niet mogelijk is, is de volgende stap om de gevolgen van de mogelijkheden af te wegen. Zo komen jullie stap voor stap, goed geïnformeerd tot de oplossing die het beste bij jullie past.

Doorgaans wordt er dus eerst gekeken naar jullie woonwensen en hoe dit haalbaar is. Dan wordt de woning pas te koop gezet en wordt er in het scheidingsconvenant rekening gehouden met de huidige en gewenste situatie met jullie woning. Alles is mogelijk alleen is het wel heel belangrijk hoe de afspraken worden omschreven in jullie scheidingsconvenant. Tijdens het mediationtraject worden jullie geholpen met een inzicht krijgen in de fiscale gevolgen van jullie keuze. De woning hoeft niet verkocht te zijn voordat de scheiding is afgerond.

Er is zo veel te regelen, zo veel om niet te vergeten. Reden genoeg om dus echt de tijd te nemen voordat jullie de woning te koop zetten.

Regel het goed, regel het samen

Ik ontmoet jullie graag tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Mediator in Haarlem
Rachel Schulte
MfN-register scheidingsmediator in Haarlem

Categorieën

Tags

Bezoekadres

Waarderweg 19

2031 BN Haarlem

Postadres

Dompvloedslaan 122

2051 NG Overveen

Gemeente Bloemendaal

Provincie Noord-Holland

R. Schulte Mediation

De persoonlijke mediator voor jullie gezin


© 2022 R. Schulte Mediation – door Snel Online