Kosten mediation

Elk mediationtraject is maatwerk en helemaal afgestemd op de situatie. Vooraf bespreken we altijd hoe veel gesprekken en uren er nodig zijn. Ik werk bij een mediationtraject bij een scheiding en ouderschapsplan ook met pakketprijzen, zodat vooraf bekend is wat de kosten voor mediation zullen zijn. Hierin zijn ook de kosten voor het maken van een convenant en  ouderschapsplan inbegrepen. Mocht er meer nodig zijn dan er vooraf afgesproken is, wordt dit eerst besproken. Mijn uur tarief is € 190,- inclusief btw, dus € 95,- per persoon (incl. btw). Daarbij kunnen nog de kosten van eventuele bij de mediation betrokken derden komen, vermeerderd met wettelijk verschuldigde omzetbelasting. Zie voor meer informatie over de kosten en declaratieregeling voor mediators: www.mediationnaastrechtspraak.nl

Als uw inkomen niet toereikend is, komt u wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Informeert u bij mij naar de mogelijkheden.

Voorafgaand aan een eventuele mediation hebben we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens de kennismaking kijken we samen wat u met mediation kunt en wilt bereiken oftewel of uw situatie zich leent voor mediation.

Een mediationbijeenkomst duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur per keer. Afhankelijk van het conflict en de omstandigheden zijn er gemiddeld 2 tot 6 mediationbijeenkomsten nodig. Bij mediation is het gebruikelijk dat de kosten door beiden partijen wordt gedeeld. 

Hieronder nog een overzicht:

  • Een kennismakingsgesprek van 30 minuten voorafgaand aan een mediation is vrijblijvend en kosteloos.
  • Een mediationbijeenkomst duurt 1,5 tot 2 uur per keer. De duur van de mediation is afhankelijk van de behoefte.
    Gemiddeld zijn er 2 tot 6 mediationbijeenkomsten nodig.
  • De eventuele kosten van een derde-deskundige, komen voor rekening van de cliënten.
  • De kosten van een mediation worden, tenzij anders afgesproken, door u beiden 50-50 gedeeld.
  • De mediationbijeenkomsten vinden plaats bij mij op kantoor in Haarlem of op uw verzoek bij u thuis.
  • Bij een echtscheiding komen nog voor uw rekening de kosten van de advocaat voor de aanvraag van de echtscheiding bij de rechtbank en de bijbehorende procedures. Bij een pakket zitten de kosten van de advocaat en de rechtbank er al bij in.

Tevens betaalt u aan de rechtbank griffierecht € 154,50 per persoon, tarief 2021.

Rachel Schulte
Tel.: +31 (0)6 - 410 003 26
info@rschultemediation.nl

K.v.K.: 68909853
BTW NR: NL002074647B71
NL61KNAB 0256 5464 44

Social Media
 

MFN Register mediator
NMV