Kosten

Mijn uur tarief is € 150,- (ex BTW).  Daarbij komen nog de kosten van eventuele bij de mediation betrokken derden, vermeerderd met wettelijk verschuldigde omzetbelasting. Zie voor meer informatie over de kosten en declaratieregeling voor mediators: www.mediationnaastrechtspraak.nl

Als uw inkomen niet toereikend is, komt u wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Informeert u bij mij naar de mogelijkheden.

Voorafgaand aan een eventuele mediation hebben we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens de kennismaking kijken we samen wat u met mediation kunt en wilt bereiken oftewel of uw situatie zich leent voor mediation.

Een mediationbijeenkomst duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur per keer. Afhankelijk van het conflict en de omstandigheden zijn er gemiddeld 2 tot 6 mediationbijeenkomsten nodig. Bij mediation is het gebruikelijk dat de kosten door beiden partijen wordt gedeeld.

Hieronder nog een overzicht:

  • Een kennismakingsgesprek van 30 minuten voorafgaand aan een mediation is vrijblijvend en kosteloos.
  • Een mediationbijeenkomst duurt 1,5 tot 2 uur per keer. De duur van de mediation is afhankelijk van de omstandigheden. Gemiddeld zijn er 2 tot 6 mediationbijeenkomsten nodig.
  • De eventuele kosten van een derde-deskundige, komen voor rekening van de cliënten.
  • De kosten van een mediation worden, tenzij anders afgesproken, door u beiden gedeeld.
  • De mediationbijeenkomsten vinden plaats bij mij op kantoor in Haarlem.
  • Bij een echtscheiding komen nog voor uw rekening de kosten van de advocaat voor de aanvraag van de echtscheiding bij de rechtbank en de bijbehorende procedures.

Tevens betaalt u aan de rechtbank griffierecht (€ 145,50 per persoon, tarief 2019) en kosten van uittreksels.

Rachel Schulte
Tel.: +31 (0)6 - 410 003 26
info@rschultemediation.nl

K.v.K.: 68909853
BTW NR: NL185434216B02
NL61KNAB 0256 5464 44

Social Media
 

MFN Register mediator
NMV