Rachel Schulte, MfN-register mediator met een accreditatie voor familie-mediation.

Rachel Schulte als mediator
Als mediator bied ik mensen graag een veilige omgeving om weer met elkaar in gesprek te komen.
Dit begint door iedereen zichzelf te laten zijn tijdens het mediationproces en dat niemand zich een houding hoeft aan te meten. Ik help graag met het zoeken naar een oplossing waar nog niet aan is gedacht en die beiden tevreden stelt. Er is vaak meer mogelijk dan gedacht. Als beide partijen elkaar met open vizier en oprecht benaderen dan komen zij tot afspraken die bij hen passen.

Ik richt mij als familiemediator op ouders die uit elkaar gaan of gaan scheiden. Belangrijke onderdelen van dit traject  zijn het opstellen of herzien van een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Goede afspraken, gericht op de toekomst zijn hierbij essentieel. Ik begeleid ex-partners om elkaar als collega ouders te zien en daarbij de focus te houden op het belang van de kinderen.

Waarom ik familiemediation ben gaan doen:
Om mij heen zie ik veel relaties overgaan en ook het percentage echtscheidingen is groot. Ik ben van mening dat als je goed uit elkaar gaat, je prettiger je eigen toekomst tegemoet kan treden. Door emoties blijven veel zaken liggen, zo weet ik uit eigen ervaring. Na mijn eigen scheiding was ik er initieel heel trots op dat de afwikkeling  zonder strijd was verlopen. Pas later merkte ik dat er veel niet (goed) was geregeld. Persoonlijk miste ik toen wat ik als mediator nu zelf wel bied. Een overzicht van wat er geregeld moet worden, waar nu en later aan gedacht moet worden. Maar ook structuur in vaak een wirwar van emoties. Het bieden van ruimte voor emoties is essentieel. Emoties zijn tenslotte een uiting van behoeftes.

Professionele achtergrond:
Na mijn studie Rechten heb ik de opleiding tot mediator afgerond op het Mediation College in Alkmaar. De opleiding werd aangeboden in de Abdij van Egmond. Tijdens de opleiding werd stilgestaan bij bezinning. Niet alleen door de locatie maar ook door de onderdelen als NLP (neuro Linguïstisch programmeren) en systemisch werken, zoals familie opstellingen.

Aansluitend heb ik de specialisatie tot familiemediator gedaan. In 2016 heb ik mij ingeschreven bij het MfN-register dat garant staat voor het waarborgen van de kwaliteiten die je van een mediator mag verwachten.

Rachel Schulte
Rachel Schulte

Rachel Schulte
Tel.: +31 (0)6 - 410 003 26
info@rschultemediation.nl

K.v.K.: 68909853
BTW NR: NL002074647B71
NL61KNAB 0256 5464 44

Social Media
 

MFN Register mediator
NMV